Followers

Wednesday, 5 September 2012

Food Feeder

Assalamualaikum...
Apa khabar?

Hari ni selepas bangun je tidur....MT duk tunggu abg posmen datang. Pantang bunyi kereta lalu depan umah....mesti pegi tengok....haha. Gaya mengalahkan tunggu abi datang umah time cintan-cintun dulu2...

Yeay...akhirnya, yang ditunggu2 tiba. Dalam pukul 2.30 petang....abg posmen hon2 depan umah. Sebenarnya, 2 hari yang lepas...MT ada order online food feeder untuk Tasneem (MT tukang order je, tukang bayar of coz laa abi). Sebenarnya dah lama MT cari food feeder...dah beberapa kedai MT servey...tapi yang jenis silikon ni tak ada...yang ada yang jenis jaring.So, terpaksa laa MT beli online...food feeder yang MT order ni jenama kidsme (Single pack (L) with pacifier clip) yang berharga RM33 + postage rm7=RM40 (agak mahal...harap2 berbaloi).. MT yang terlebih teruja nak Tasneem try guna good feeder tu.....tapi, tuan badan masa tu sedang enak dibuai mimpi. So, terpaksa laa tunggu Tasneem bangun....(tunggu lagi....)

Terpaksa tunggu Tasneem buka..
Yeay....I've already receive my new food feeder in this evening. Thanks abi bought me....so, i can feed and taste my meal by myself....
Tasneem sedang menikmati apple sambil menonton cartoon....So, mummy bolehlaa berblog tanpa gangguan... :)


Cara menggunakan food feeder:
Basuh dan steril kan semua part sebelum dan selepas digunakan. Masukkan buah @ sayur ke dalam  silicone sac. Kalau buah macam apple @ pear @ carrot @ brokoli, kena la stim dulu supaya lembut tapi kalau pisang @ betik, terus masukkan dan bagi Tasneem makan...
So, dengan food feeder ni dapat lah Tasneem makan solid food dengan sendiri...Tasneem dapat belajar cara memegang makanan. MT tak perlu risau, takut Tasneem tercekik, sebab sisa makanan masih lagi dalam silicone sac...(my baby could taste solid food and takes up vitamins and minerals which are needed in her growth...So, she could eat happily and joyfully)....ok lah....itu saja yang dapat MT share...

Ragam2 Tasneem

Saturday, 1 September 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2012/1433H

Assalamualaikum...
MT mohon maaf ye....agak lama MT tak update blog...
MT tak berkesempatan nak update blog sebab 
ye laa....bulan puasa hari tu...
sibuk jual kueh di bazar Ramadhan..
Banyak tempahan baju n kuih...
hahaha....idok laa ye...bohong je tu...Busy macam handle bisness beribu2.....
MT ada masalah yang tak dapat dielakkan,
masalah kesihatan (ye laa...first time berpuasa sebagai BF (breast feeding) mom dan Tasneem pulak nak DF (direct feeding) je. Reject EBM (expressed breast milk) n botol. Masa mula2 tu terasa cepat letih, kadang2 baru separuh hari puasa...dah rasa haus sangat2 dan mula laa duk kira jam...hahaha....bak kata abi cam budak2......)
dan dengan masalah line internet..

Harap belum terlambat untuk MT sekeluarga
ucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN...

First Raya sebagai Mami dan Abi Tasneem....

* harap2 belum terlambat ye entry post ni...walaupun dah 14 Syawal 1433H...masih dalam bulan Syawal lagikan...kira mode raya laa kan... :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...