Followers

Wednesday, 5 September 2012

Food Feeder

Assalamualaikum...
Apa khabar?

Hari ni selepas bangun je tidur....MT duk tunggu abg posmen datang. Pantang bunyi kereta lalu depan umah....mesti pegi tengok....haha. Gaya mengalahkan tunggu abi datang umah time cintan-cintun dulu2...

Yeay...akhirnya, yang ditunggu2 tiba. Dalam pukul 2.30 petang....abg posmen hon2 depan umah. Sebenarnya, 2 hari yang lepas...MT ada order online food feeder untuk Tasneem (MT tukang order je, tukang bayar of coz laa abi). Sebenarnya dah lama MT cari food feeder...dah beberapa kedai MT servey...tapi yang jenis silikon ni tak ada...yang ada yang jenis jaring.So, terpaksa laa MT beli online...food feeder yang MT order ni jenama kidsme (Single pack (L) with pacifier clip) yang berharga RM33 + postage rm7=RM40 (agak mahal...harap2 berbaloi).. MT yang terlebih teruja nak Tasneem try guna good feeder tu.....tapi, tuan badan masa tu sedang enak dibuai mimpi. So, terpaksa laa tunggu Tasneem bangun....(tunggu lagi....)

Terpaksa tunggu Tasneem buka..
Yeay....I've already receive my new food feeder in this evening. Thanks abi bought me....so, i can feed and taste my meal by myself....
Tasneem sedang menikmati apple sambil menonton cartoon....So, mummy bolehlaa berblog tanpa gangguan... :)


Cara menggunakan food feeder:
Basuh dan steril kan semua part sebelum dan selepas digunakan. Masukkan buah @ sayur ke dalam  silicone sac. Kalau buah macam apple @ pear @ carrot @ brokoli, kena la stim dulu supaya lembut tapi kalau pisang @ betik, terus masukkan dan bagi Tasneem makan...
So, dengan food feeder ni dapat lah Tasneem makan solid food dengan sendiri...Tasneem dapat belajar cara memegang makanan. MT tak perlu risau, takut Tasneem tercekik, sebab sisa makanan masih lagi dalam silicone sac...(my baby could taste solid food and takes up vitamins and minerals which are needed in her growth...So, she could eat happily and joyfully)....ok lah....itu saja yang dapat MT share...

Ragam2 Tasneem

1 comment:

  1. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...