Followers

Monday, 11 June 2012

Memenuhi Jemputan Kahwin

Semalam bersamaan 9 Jun 2012, kami sekeluarga ke Kuantan bagi memenuhi undangan majlis perkahwinan kawan MT...Sukri Sazlan di Kampung Balok, Kuantan...
Lama dah MT tak manulis atau bercerita.......sejak habis belajar ni dan memegang title fulltime housewife.....terasa kekok pulak, tapi tak pe lah..kita teruskan je lah ye...layan kan saja....

Kesian Tasneem tengah2 syok tidur, kena paksa bangun oleh MT....
Bestnya dia tidur....Mesti mimpi best ni....
 
Lepas tu pulak terpaksa tunggu abi bersiap....semua gara2 malam tu abi layan bola euro2012...
Lambatnya abi ni....

Sampai tertidur Tasneem tunggu abi bersiap.....
Sambung mimpi balik lah
Kami bertolak ke Kuantan pada jam 10.30pagi......tetapi singgah rumah kawan MT dulu, Raja Norzafirah (raja) untuk ambil hadiah yang nak dikirimkan ke pengantin... Raja tak dapat hadir ke majlis tersebut di atas sebab2 yang tak dapat dielakkan...ketika itu raja sedang bergumbira bersama family di Melaka Wonderland....(bila la ye abi nak bawak kami ke sana)...sempat laa jugak sembang dengan mak Raja...Mak Raja sempat berpesan kat kami terutamanya Abi supaya berhati2 memandu...sebab semalam anak dia a.k.a abang raja terlibat kemalangan di Chukai Kemaman....(terima kasih makcik atas peringatan) Abi, dengar tu.....
Hati2 drive ye abi
Selepas tu kami singgah di Mesra Mall untuk belikan hadiah buat pengantin (walhal 2 hari sebelum tu kami dah pergi ke Mesra Mall untuk nak cari hadiah sambil beli barang dapur...........tapi, tak sempat...sebab Tasneem dah meraung 1 Mesra Mall kerana mengantuk............apa tak nya, pukul 9.30 malam masih shopping....sape tak hangin kan...time tidur Tasneem kan..)

Kat Mesra Mall....buat pertama kalinya Tasneem dapat jumpa dengan Aunty Ina, Aunty Fiza, Mummy Der, dan Aunty Dila......
Tasneem dengan Aunty Ina
 Selepas tu, kami bertolak ke tempat kejadian di Kg Balok.......
Abi, lambat lagi ke sampai....saya dah bosan dah ni.......
Kira2 jam 1.30ptg, kami sampai di Majlis Syuk.........mula2 sampai tu, Tasneem menangis....happy menggelabah jugak MT nak tenang kan anak dara sorang ni ..may be disebabkan dengan ramai orang (ye laa hari2 ngadap muka MT dan abi je, kira cam culture shock terkejut pun ada) dan dengan cuaca panas (Tasneem kan cam Puteri Lilin, pantang panas sikit mula laa start enjin)....Sampai tak dapat MT nak ambil gambar bersama diorang semua.....
MT tak dapat join....elok je duduk nak bergambar....Tasneem dah start enjin... :(

Tapi, nasib laaa juga ada kenangan bergambar dengan pengantin...
Selamat Pengantin Baru Syuk dan Pasangan...semoga berbahagia hingga ke syurga dan cepat2 bagi Tasneem kawan..
Di sana dapat laa juga jumpa Lan, Azam, Amin dan Joe.......tapi tak sempat nak jumpa Meru dan Denk...

Oklah...Sorry laa kalau cerita ni tak menarik.....Jom kita layan cengkerama ceritera gambar yang tak seberapa ni (tak dapat MT nak snap gambar banyak2)...

Lepas makan, kira2 dalam pukul 3 lebih, kami beransur beredar...gara2 tasneem start menangis mengantuk dan lapar...cian anak mami..
Selepas tu, kami bawa
Tasneem Cuci Mata di ECM

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...