Followers

Monday, 11 June 2012

Tasneem Cuci Mata di ECM

First time Tasneem datang Kuantan, untuk Memenuhi Jemputan Kahwin kawan MT...alang-alang di Kuantan, Abi dan MT bawa Tasneem ke East Coast Mall (ECM)...
Cilok dari Inchek Google
Tasneem dan Abi...(MT tak suka tolak stroller/troli)

Sambil tu leh guna baucer Parkson yang company Abi hadiah kan untuk Tasneem sempena kelahiran Tasneem...tapi tak de barang yang berjaya mencuri hati kami....so, selamat la baucer tersebut....lagipun expired date December 2012....MT sekarang ni bila ada anak....lebih teruja nak cari barang anak dari barang sendiri....ye laa boleh jadi rambang mata kalau tengok pakaian baby....lebih2 lagi baby girl....biasalah anak sulung kan.......tu yang teruja lebih tu........hahaha

Alang2 sampai mall, kami servey diapers...mana tau ada sale....ye la harga Petpet diapers atau Huggies di Mesra Mall sangat mahal (araound rm40+) Kami ingin jadi pengguna yang bijak....di ECM abi beli Pampers PETPET....dari harga RM42 dapat RM32.90..so, abi grab 1 Pampers PETPET saiz M (80pcs)...

Lepas tu kami singgah di outlet F.O.C...haha....di sana MT grab rompers untuk Tasneem...sebenarnya bukan keperluan tapi tertipu teruja tengok 3helai rm30........biasa lah...MT ni pantang tengok sale mula laa hilang kewarasan pertimbangan (abi pulak bagi green light - lagi laa MT bertambah2 teruja) antara keperluan dan Kehendak Sale...hahahaha...
Tapi...ada kisah kelakar...walaupun nak murah tapi kalau nak rugi..rugi jugak.....
Inilah rompers yang MT sambar.....
This is my little black dress (baju pertama Tasneem warna hitam)
If You Think I'm Pretty You Should See My Mommy (betul tu!!!hahaha)
Inilah 3 helai Romper hasil MT beli.....Nak tau apa yang MT kata rugi tu..
-
-
-
-
 -
 -
 -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Korang nampak tak gambar di romper tu....alahai, kalau nak rugi,rugi jugak kan...Agak2 boleh tak dipakai...atau kena otter...MT tak perasan langsung pic ni...MT main sambar je sebab masa ni abi dah panggil sebab si kecik dah nak menangis...MT ambik je laa yang ni...sebab dalam banyak2 ni lah yang antara warnanya yang ceria...yang lain banyak warna putih....

Dalam Jam 6 lebih jugak kami keluar dari ECM...keluar je dari parking lot...nampak Manjaku buat sale...kami apa lagi ke Manjaku...sambil servey harga diapers dan MT cari food feeder untuk Tasneem...lagi 2 bulan lebih MT nak kenalkan Tasneem dengan makanan...tapi,yang ada di Manjaku, bukan yang jenis silikon....

Abi sambar Huggies dry saiz M (80pcs)...ok la harga dia...pek nilai RM34.90 tapi kat Manjaku RM28.90...

Diapers Tasneem

MT cari baby food feeder jenis silicone..

Cilok dari Inchek Google

tapi, yang ada di Manjaku jenis ni
Cilok dari Inchek Google

Takpelah....banyak masa lagi nak cari.........Thanks Abi sebab sentiasa bagi sokongan dan dorongan tak kira dari segi kewangan atau nasihat2 yang berharga kat MT....Tak sabarnya MT nak tunggu Tasneem 6 bulan...dalam planning nak bagi Tasneem home-made solid food dan juga nak breastfeed Tasneem sampai Tasneem 2 tahun....Semoga niat murni MT berhasil...Kira2 jam 9.30malam juga kami sampai rumah...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...